Český granát a výstavní Praha

Krásné počasí a prodloužený víkend. To samo o sobě je lákadlem pro to vystrčit nos z baráku a někam vyjet. Když se k tomu přidá potřeba vyzvednout šperky z opravny, kam se v týdnu nedostanete, ale kde naštěstí mají otevřeno i o víkendu, vlastně už ani nic jiného nezbývá 😊.

Začala jsem vyzvednutím opravených náušnic. Protože jsou s českým granátem, měla jsem je v opravně přímo v podnikové prodejně výrobce.

Cestou jsem se kochala (jak už asi víte, mám Prahu ráda, užívám si ji a stále objevuji leccos nového), dívala se, co se změnilo v ulicích, které důvěrně znám

Když mám tolik času, jako jsem měla tentokrát, nekoukám na domy jen do úrovně přízemí, ale prohlížím je celé – to byste nevěřili, co všechno člověk uvidí. 😉

prodejně družstva umělecké výroby Granát jsem si užila svou první „výstavu“ – prohlédla jsem si vše, co v současné době nabízejí. A že toho je ;).

GHMP – Dům fotografie – K. O. Hrubý

Skutečnou výstavou pak byla výstava Karel Otto Hrubý: RetrospektivaDomě fotografie. V jejím duchu jsou i moje fotografie z výdstavy černobílé.

Galerie Moderna – P. Nižňanský a O. Kulhánek

Po obědě v mém oblíbeném podniku jsem sjela tramvají k Mánesu a došla do Galerie Moderna na druhou plánovanou výstavu. Chtěla jsem vidět naživo hlavně plastiky Petera Nižňanského, které jsem znala z fotografií. V této maličké a útulné prodejní galerii jsem si je užila naživo spolu s obrazy Oldřicha Kulhánka.

Salon dřevostaveb

Odtud jsem pak šla na tramvaj k Národnímu divadlu a narazila na výstavu, o které jsem nevěděla – Salon dřevostaveb. Víc, než samotné vystavené projekty mě ale zaujala instalace a to, co udělala s prostorem náměstí V. Havla (a to jsem instalaci neviděla z výšky – jak je vyfocená na 2. fotografii u odkazovaného článku).