Recept na tenhle salát přivezla kdysi dcera z pobytu v Německu, kde ho připravovali v její hostitelské rodině. Byla tehdy v Marburgu a když se v naší rodině salát ujal, začali jsme mu říkat „marburgský“.
Když mi dcera poprvé vyjmenovávala, co vše v salátu je, dost jsem pochybovala – jablko a pórek? Tahle kombinace by mě nikdy nenapadla. Navíc… syrová jablka mi v posledních letech dělají trochu problémy.
Dcera ale nedala jinak a salát připravila. Od té doby je nedílnou součástí našeho jídelníčku 😉.
Když jsem před časem psala o svém dni na zahrádce a o salátu jsem se zmínila, napadlo mě, že by mohl přijít vhod i někomu z vás – je skvělý sám o sobě, ale i ke grilovaným masům.
Co budete potřebovat?
- 2 středně velká, oloupaná (ale nemusí být) a na kostičky nakrájená jablka
- 1 drobně nakrájený pórek (pokud máte pórek menší, tak mohou být 2)
- 2 sterilované, na kostičky nakrájené okurky
- malou plechovku sterilované kukuřice (bez nálevu)
- 2 nadrobno nakrájená, natvrdo vařená vejce
- cca 2 lžíce majonézy (záleží na šťavnatosti jablek i druhu majonézy, někdy je potřeba dát trochu víc)
Vše smícháte, dáte na chvíli vychladit (ale nemusíte) a pak už přeji dobrou chuť ;).